Thursday, March 10, 2011

Saje Jer Nak Membajet. Hehe

~Assalamualaikum wbt~

~Aku sebenarnya bosan giler. Member-member semua dah tidur. Yelah. Budak-budak PTPL ramai yang pergi Melaka esok and diorang kena tidur awal. Kalau tak, memang kecoh facebook ni! Aku try pula lukis-lukis. Sebenarnya, aku berniat nak tinggalkan lukis-lukis ni tapi Nana menjadi semangatku untuk melukis balik. Thanks Nana! ^,^

Tapi lama punya lukis, semua tak menjadi! Huhu.. Last-last, aku dah penat and stress, aku pun stop melukis. Kalau melukis dalam keadaan macam tu pun, tak menjadi juga kan. And so, sebab aku dah bosan sangat ni, aku pun sengaja lah nak tunjuk semua lukisan aku yang ada.


Ni Gaara masa kecil. Rasanya aku lukis dalam hujung bulan tahun 2008 kot. Entah lah.. Aku pun tak ingat. Tapi masa ni, memang aku terasa sedih and dalam banyak-banyak lukisan yang aku lukis, yang ni je yang menjadi. Walaupun agak tak lawa and lukisan langsung tak macam professional tapi ada aku kisah? Huhu..




~Gambar ni pula masa aku tengah bosan. Lukisan ni aku lukis masa hujung tahun 2010. Dulu, aku pernah cuba nak lukis Sasuke tapi tak menjadi and aku cabar diri aku untuk lukis Sasuke. Dalam 3 try out kot, akhirnya, berjaya gak lukis.

Terang lagi bersuluh, ni Yuna walaupun 100% takde rupa! Hehehe.. Aku lukis anime je pandai. Lukis manusia betul memang sah tak menjadi! Ngee~ Tapi aku lukis je lah and post dekat wall fan page Yuna. Alhamdulillah, ramai yang suka. Tapi Kak Yuna? Wallahualam. Banyak sangat picture dekat fan page tu. Entah sempat ke tak Kak Yuna dapat tengok.

Lukisan ni baru je aku lukis lepas Nana explain tentang lukisan ni hidup. Sebenarnya, lukisan ni aku ambil dari lukisan komik. Masa ni, budak perempuan ni sedih sebab dia rasa tak mungkin dia dengan lelaki tu dapat bersama. Sebab dah dapat inspirasi tu, aku pun berjaya juga lukis. FYI, ni first time aku lukis anime selain naruto. Huhu.. Tu sebabnya picture ni agak buruk. Lagipun, masa ni tangan aku baru kena inject. So, tangan agak sakit and cramp. Akhirnya, macam ni lah lukisan aku.

Lukisan ni pula aku lukis petang tadi. Sebenarnya, aku tiru lukisan Nana. Tapi lukisan Nana jauh lebih lawa and wataknya perempuan. Sebab aku try nak buat originality, aku ubah kepada watak lelaki. Kebetulan, dia pakai earphone. Cop! Cop! Bagi budak PTPL, mesti ada yang fikir budak ni siapa kan? Jeng3! Aku takde niat pun nak lukis dia. Tengok! Rambut kan tak sama! Hehe.. Earphone tu pula, aku cuma kenal yang ada sarung bentuk bintang je. Yang skull, tak ingat.. Ngee~ Tapi aku punya suka lah nak lukis apa! :P

Sebenarnya, banyak lagi lukisan tapi banyak dah hilang and aku malas nak ambil gambar.. Huhu.. Lagipun, cukuplah lima ni kan? Buat apa nak tunjuk banyak-banyak? Penat korang nak tengok. Hehehe.. Apa-apa pun, sekarang aku still nak mencuba lukis sampai jadi terer macam Nana! Thanks Nana sebab kasi aku lukisan-lukisan kau! Lawa giler! Aku akan usaha sungguh-sungguh! Chayok! Wassalam~

3 0000 je berani komen:

Aqilah Kamarudin said...

aku kenal siapa yang pakai headphone tu ! KANTOI ! haha . tiqah , lukis picture aku . nak yang macam yuna tu . pleaseeeeee . nak letak kat blog .

putri noor syamimi said...

makcik atiqah nak post kat yuna jgn letak kat fb..cuba bagi kat twitter..sebab dia lebih aktid twitter.. :) mesti dia suka..

Ummu Qaseh said...

aqilah : hep! aku tak lukis dia lah! kebetulan lak dah lukisan Nana pakai headphone, terkena-mengena dengan dia lah.. :P aku dah lukis and tag kat kau. tapi takde rupa sangat lah.. hehe

pu3 : kau tolong lah letakkan. aku takde twitter.. huhu..