Wednesday, May 4, 2011

Woo! Legging!!

~Assalamualaikum wbt~

~Sebenarnya, aku tak tahu kenapa baru sekarang orang duk sibuk cakap pasal legging ni padahal tak silap aku, since aku form 4 orang dah start pakai legging. Aku ingat lagi sorang budak tuisyen aku pakai legging colourful punya! Sebabkan aku sangatlah jahat dulu, otak aku terus cakap, pe buruk sangat roman seluar dia ni?? Dalam otak aku je ek.. Huhu..

Nak kata lawa, takdelah lawa beno. Kalau pakai kat swimming pool tu, aku rasa okey sikit sebab dulu, aku pakai legging masa mandi swimming pool tapi aku sengaja beli saiz besar punya. Sekarang, aku pakai yang betul-betul longgar. Tutup cerita aku. Kita tengok gambar-gambar kat bawah ni.



Baju dah smart tapi yang bawah?? Huh?? Macam tak kena je..



OMG!!! SAKIT MATA DEN!



Legging + Baju lengan pendek + Tudung = ???



Kalau aku budak jahat, aku dalam hati akan terasa nak mengutuk je.. Hehehe.. Korang ni dah buat aku tambah dosa je.. Ish! Ish! Ish! Kalau bab tudung, aku tak nak sentuh lagi sebab aku dah pernah cakap dulu kat Tudung Yuna? Tudung Labuh? Tudung.....



Did you know that there are four parts of girls' body that the boys will see? Yang pertama, bahagian leher.. Yang kedua, bahagian dada. Yang ketiga, bahagian punggung. Yang keempat, bahagian paha. Dua bahagian kat atas and dua bahagian kat bawah. Muka dah tak pandang dah bagi yang pervert.



Untuk tudung, aku tak nak lah kutuk-kutuk. Ni hak korang bagi yang girls. Kalau pakai secara paksa pun, tak tambah pahala gak kan? Tapi legging?? Come on guys! Secara jujurnya, kalau aku dah takde seluar tidur, aku terpaksa pakai benda alah tu. Eeeiii! Rimas tau tak?? Macam mana korang boleh tahan ek? Aku tertanya-tanya.



Futhermore, kalau korang tak nak tutup bahagian atas, at least tutup bahagian bawah. Takkan empat-empat bahagian nak tunjuk? Bagi yang bertudung, tak payah ler pakai legging tu. Walaupun aku tak terer fesyen tapi kalau tengok korang pakai pun, memang langsung tak kena lah! Aku yang tak pandai fesyen ke or korang yang tak pandai fesyen? Hehe.. I'm sorry..



Anyway, kalau korang still rasa apa yang aku cakap ni salah, sila klik siapa cakap legging / jegging seksi tu buruk? Orang kat dalam blog ni sangat setuju budak-budak perempuan pakai legging. Aku sarankan korang pergi je kat blog dia. Jangan malas-malas okey! Wassalam~




p/s : Lelaki pakai legging pun BUROK romannya! :P

2 0000 je berani komen:

iLa VaNiLLa said...

klaka lar gambar pompn pky baju xda lengan n tdung + legging.. dye ingat ape?? nmpk ketiak lar.. klu ketiak cantek x pew.. huh !

ari 2 mse ila benti kt RnR rawang, terserempak ngn sowg pmpn yg agak chubby, pky legging.. mst anda taw kn pew dlm pikiran ila..

alamak ! dh dose.. ngutok owg..

Ummu Qaseh said...

haha.. tu lah.. takde lah lawa mana pakai legging tu.. Yang lelaki dapat dosa sebab tertengok aurat. Yang perempuan dapat dosa sebab terkutuk. ish3.. :D