Friday, April 22, 2011

Si Pok Pek~

~Assalamualaikum wbt~





~Di suatu malam yang indah, aku mengunyah MURAKAWA BUBBLE GUM. Syok kunyah-kunyah, aku log in facebook. Ada banyak juga notification and so, aku dengan malasnya, pergilah klik benda alah tu. Check punya check, ada lah sorang hamba Allah ni komen status. Serius aku cakap, memang terasa nak kasi pelempang je kat hamba Allah tu. Haha! Chewing gum ni pun terus dah hilang kemanisannya. Cis!!


Kenapa aku duk marah-marah ni? Aku cerita dari awal lah okey.. Dulu, aku kira okeylah juga dengan hamba Allah tu. Di satu hari, dia minta aku something and so, aku bagi lah alasan aku sebab tak dapat penuhi permintaan dia. Sejak tu, dia mula lah cakap-cakap benda tak sepatutnya kat aku. Memang aku nampak rilek je depan dia tapi kat belakang, memang aku dah sumpah seranah dia tu! Haha!


Dia dah terlampau sangat satu hari. Aku memang geram giler nak mampus! Nak nangis pun ada. And so, aku pun mengadu kat dua orang member aku ni. Lain tak bukan, my brothers lah! Nasib baik diorang prihatin. Fuh! My brothers sangat matang! Tak macam lu, SI POK PEK!


Tu cerita dulu. Hari ni, memang kasi hot sama gua! Aku sebenarnya dah malas nak layan. Entah apa masalah dia. Aku dah siap kasi ayat penutup lagi tapi dia tak puas hati gak. Saje nak kasi aku hot lah wei! Nak pelempang aku ek? Haha! Masa tu, aku saje nak tag komen tu kat brothers aku ni, kasi dorang baca. Manalah tau kan diorang sound kat SI POK PEK ni. Hehe..


Memang lah kau kasi aku malu wei. Sanggup kan kau buat macam tu? Tak cukup dengan bro aku, kau buat kat aku lak kan? Puas ke? Or kau jelez sebenarnya? Cakaplah macam mana pun, takde aku heran de.. Family aku and brothers aku sokong aku lah! Takde sape nak sokong kau. You are alone!!


Kau fikir kau hebat sangat ke? Aku lagi hebatlah! Cakap lah apa kau nak cakap. Aku still akan terus buat muka blur aku ni sampai kau rasa nak meletop satu badan! Muahaha! (tanduk setan dah keluar!) Kepada pembaca entry ni, kalau orang mengata korang, buat derk je.. Diorang jealous je.. Jangan tunjuk korang marah kat diorang. Tunjuk rilek je dengan diorang ni.. Jawab dengan penuh professional. Oopss! Jangan cakap aku tak matang ek sampai nak duk tulis entry ni. Aku dah cakap professional kat dia tapi dia yang bega. Saje nak kasi angin kat aku. Tak angin pun tapi harap cerita aku ni, kasi pengajaran kat korang. Jangan ngata orang sebab tu menunjukkan yang korang ni jelez kat kitaorang ni. And bila orang ngata, pekak telinga je.. Diorang jelez!! Yeay!! Redah je!! Wassalam~


p/s : Kau kutuk parents aku, adik-adik aku, bro aku, siap lah lu!! Hehe


4 0000 je berani komen:

farah noorlin said...

kesian..........

Inche Vampire said...

grr..kasi pelempang je..and lagu best kalau bagi gambar .. haha..baru pemes budak tu. hee

Aqilah Kamarudin said...

aku ke orang tu ? takkan ? hehe .

anda di tag . kehkehkeh :)

http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/04/contest-blog-saya-smart.html

Ummu Qaseh said...

farah : owh ek?
inche vampire : hahaha.. memang bersemangat nak letak tapi demi nak jaga maruah dia, saya terpaksa menahan keinginan saya tu.. Hehe..
qilah : kau baik.. jangan risau.. hehehe.. thanks qilah! :)